Alla inlägg den 7 maj 2012

Av Frida - 7 maj 2012 23:15

Idag blev det lite för sent på kvällen för att hinna/orka träna hästarna på ridbanan, så istället gick vi bara ut i hagen för att ge hästarna varsina hinkar med mineraler. Gloria får lite extra foder, eftersom hon behöver mer än vad Titan och Perla gör. För att Gloria skulle få äta sin mat ifred, så tog vi på Titan och Perla grimmor så att vi kunde se till att de inte tog över Glorias hink.

Erik fick ett samtal just då, så han stod och höll Perla i grimskaftet medan jag höll Titan.

När Titan var klar med sin hink kände jag att han verkade väldigt energisk och ville röra på sig, så jag lät honom gå runt mig i det ganska korta grimskaftet. Eftersom han verkade vilja fortsätta röra på sig, så gick jag lite längre bort i hagen där marken är lite jämnare och bad honom röra sig runt mig där. Han skrittade och travade lätt på hängande grimskaft. Jag kunde få honom att länga steglängden i trav och även korta den. Galoppen kunde han både samla upp och länga ut! Han kändes så energisk och han VILLE röra på sig, få utlopp för sin energi. Han såg stark ut och han rörde sig elegant. Han såg ut självsäker ut och han följde mig för att han ville det, inte för att han var tvungen till det. Ungefär som att han ville visa upp sig, hur stark han är. 


Det kändes riktigt euforiskt, jag fick nästan lite gåshud på armarna och kände mig priviligerad när han erbjöd detta självmant. Ett högtidligt tillfälle att ta vara på. ;)


Jag frågade senare Erik om han såg hur Titan rörde sig och det hade han sett. Han höll med om att det såg fint och starkt ut, så då inbillade jag mig inte bara.  

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Maj 2012 >>>

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards