Alla inlägg den 6 maj 2012

Av Frida - 6 maj 2012 19:44

Idag har Titan varit lärare. Han har visat sig vara en god undervisare.  


När ryttarens inre höft är förd framåt, för även Titan sin inre höft framåt och ställer sig i nacken - ryttarens hand behöver inte be om ställning i nacken. När ryttaren tappar/släpper sin inre höft, tappar också Titan sin inre höft tillbaka. Det visar åter igen hur viktigt det är att ryttaren använder sin sits och att man är medveten om den. När sitsen ger hjälpen, slipper handen att be om densamma och så småningom når man till att sitsen kan föra hästen helt och hållet.


Av Frida - 6 maj 2012 19:21

Igår deltog Erik och jag med Titan och Perla i ytterligare en Trec-träning. Det var ordentligt blåsigt, så det var riktigt kallt trots att solen sken.


Den här gången delade vi inte upp grupperna, som sist, och vi började med att rida igenom grind, över bro osv. Eftersom Perla kändes väldigt otålig så tordes jag inte rida genom grinden eller göra de avsuttna momenten, jag tänkte att det var säkrast så. Det passade henne bättre att först få utlopp för sin energi och för att kunna varva ner.


Efter hinderbanan gick vi direkt bort till sträckan där man ska galoppera så långsamt så möjligt, respektive skritta så fort som möjligt. Perla kändes inte alls lika uppladdad som sist, så nu galopperade hon sträcka på 19 sekunder, mot förra gångens 24 sekunder (har jag för mig att det var). Titan däremot imponerade stort på oss alla! Han galopperade sträckan på 28 sekunder! Banrekord!    


Skritten hamnade på 54 sekunder för Perla och Titan 59 så det var lite mindre bra, men så är det ibland, nåja.     


Trappan tog Perla med några få kliv, medan Titan gick försiktigt både upp och ner. Titan visade prov på sin styrka där också dessförinnan när Erik kände att Titan var ganska taggad. Han bad honom då samla sig och kom då upp i travtakt, då Erik tog honom något tillbaka så satte han sig ner i levad och när Erik sedan släppte honom framåt så hoppade han jämfota framåt i en courbette. Inte säkert att det var helt perfekt enligt skolboken, men med lite gratis energi utifrån så är det trevligt att Titan bjuder på det med lätthet. Han är stark, Titan. 


Terrängbanan hoppade både Titan och Perla med glädje, de tycker att det är skoj och dras så klart med när andra hästar springer på, så det var ett trevligt avslut på träningen! 

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Maj 2012 >>>

Länkar

RSS


Skapa flashcards