Fråga mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Ingen bild

Dora

4 november 2015 12:39

Hej
Jag undrar hur jag ska göra med mitt frieser sto som är 13 år och hon tappat fotfäste eller benet baknär jag travar med henne. Hur ska jag göra om det är bara att hon är omusklat? Sen har jag försökt med markträning som ni gör i Akademiskt träning och hon förstår inte eller så gör jag fe, det är nytt för både mig och henne men vi vill lära oss. mvh Dora

Frida

4 november 2015 16:58

Hej Dora!

Det kan ju vara så att din häst antingen har en svaghet eller skada som gör att hon tappar bakbenet när hon travar. Är det en svaghet borde det bli bättre med träning.

För att börja träna akademiskt råder jag dig att ta kontakt med en tränare nära dig som kan hjälpa dig på plats med din häst. Det är lättare att ha någon som ser från marken och kan hjälpa till när det behövs.

Lycka till!
Vänliga hälsningar
Frida

 
Ingen bild

Katarina Boren

25 september 2015 19:02

Hej skulle du kunna tänka dig och ta dig ann mig o min nordsvenska valack? Vi bor i hällestad o är sugna på prova din ridkonst mvh katarina

Frida

26 september 2015 07:21

Hej Katarina!

Absolut, det går bra. :) Jag tror jag har kontaktuppgifter på min hemsida www.kentaur.nu så kontakta mig via mail där. :)

Vänliga hälsningar
Frida

 
Ingen bild

A

19 januari 2014 11:18

Hej. Jag är jätteintresserad av akademisk ridkonst men har aldrig utövat det. Jag har en 4 årig nordsvensk och han är helt omusklad. Ska jag börja arbeta honom från marken innan jag går vidare och kanske skaffar en instruktör? just nu orkar han inte riktigt bära upp sig.

Frida

19 januari 2014 19:16

Hej!

När jag började jobba med Titan, så började jag med honom från marken. Jag hade då hela tiden hjälp av min nuvarande make som filmade varje träningssession i början och efteråt kunde jag titta på den och utvärdera hur det gått och hur jag skulle träna nästa gång.

När jag började med akademisk ridkonst visste jag inte om någon instruktör som kunde komma och hjälpa mig. Jag startade därför på egen hand med hjälp av Katrin Wallbergs akademiska utbildningstrappa. Du hittar den här:
http://www.ridkonst.nu/utbildningstrappan.html

Sedan jag började med AR har Katrin gjort om trappan. Jag själv började inte med longeringen, utan jag började med att gå vid sidan av hästen, som i det som nu är avsnitt nummer 2. Det är på det viset lättare att kunna gå vidare och överföra hjälperna till hästens rygg.

Longeringen kan vara lite svår eftersom ju längre avstånd man har till hästen, ju svårare är det att inverka på den på rätt sätt. Om hästen t ex ställer sig utåt på volten i longeringen och inte förstår eller lyssnar på hjälpen i linan är det svårt att få ordning på det. Men när man däremot jobbar invid hästen är det lättare att kunna få till ställningen i nacken på hästen och även korrigera hästen om den överböjer sig i halsen.

Jag rekommenderar dig att ta hjälp av en instruktör redan från början. Det minskar risken för att man lär hästen fel. Det första man lär hästen, är oftast det som sitter hårdast inlärt och har det då blivit fel är det inte alltid så lätt att bli av med felet. Jag hade som sagt alltid hjälp i början och har fortfarande ögon från marken när jag tränar mina hästar så att jag får ett kvitto på det jag känner.

Lycka till! :-)

 
Ingen bild

chezz

20 december 2012 21:38

Hej
Jag har precis köpt en unghäst som ska utbildas akademiskt :) Sadelfråga. vet du något om chezz-sadlarna och om de kan passa på överbyggd växanded-ponny?

Mvh Lotta
lotta@tannerstedt.se

Frida

21 december 2012 16:50

Hej Lotta!

Chezz-sadlarna är ganska plana i sätet. Det kanske kan medföra att sadeln hamnar i framvikt på en överbyggd häst, kan jag tänka mig. Man sitter väldigt lodrätt i sadeln, så då kanske det blir så att man får bäckenet tippat framåt och därigenom hamnar i hängsits.
Min sadel har tunnare och annorlunda bossor jämfört med dem som säljs nu (de som säljs nu är bättre). I och med att sadeln ändå är så billig, så skulle jag nog prova om jag hade råd. Passar den inte bra så förlorar man förhoppningsvis inte en så stor summa pengar. :)

Hälsningar
Frida

 
Ingen bild

Lollo

29 mars 2012 11:28

Hej igen Frida!

Hoppas att du mår bättre!! Kul att se bilder på er, men jag blir väldigt nyfiken på din sadel... vad är det för modell, och vilken bomvidd har du lyckats få tag i??

Kram
Lollo

Frida

29 mars 2012 11:32

Hej Lollo!

Det är en Chezz Iberico. Jag köpte den från Tyskland 2010, just innan jag skulle iväg till Danmark på praktik. Den är helt bomlös, så den formar sig efter hästen oavsett bredd. Jag har någon gammal bild från sommaren 2010 i bloggen här, där den ligger på mitt köksbord. Jag kan ta fler bilder på den på olika detaljer om du är intresserad av att se mer av den?

Kram, Frida

 
Ingen bild

janra012@gmail.com

5 mars 2012 09:47

Hej,

Mitt namn är Jannice Rahm och jag har precis kommit i kontakt med den akademiska ridkonsten. Jag är ju alltså precis nybörjare och behöver hjälp att komma igång med att jobba med min häst. Pålle är ett halvblod på 8 år. Jag kontaktade Carina Eriksson-Branderup och hon tipsade om dig för att komma igång. Så jag undrar om du skulle kunna vara intresserad av att börja jobba lite med mig och min häst? Jag bor i Linköping men kan ta mig inom Östergötland :)

MVH
Jannice Rahm
email: janra012@gmail.com

Frida

6 mars 2012 19:57

Hej Jannice!

Jag har mailat dig! =)

Vänliga hälsningar
Frida

 
Ingen bild

Anna Hallberg

6 mars 2012 16:05

Hej!Jag söker 2 st böcker. Akademisk Ridkonst & Ridning på kandar av Bent Branderup. Dom finns inte i bokhandel och inte att låna på biblioteket. Kanske vet du var man kan få tag i dom? Med vänliga hälsningar Anna Hallberg. tovenir65@hotmail.com

Frida

6 mars 2012 19:57

Hej Anna!

Jonna på www.kapson.se har tillfälligt fått tag i ett parti böcker "Ridning på Kandar". Akademisk Ridkonst är slutsåld, så enda chansen vad jag vet är att köpa den begagnad om den dyker upp på Tradera etc. Jag har hört det ryktas om att det ska komma ut nya böcker, men har inget datum om när det ska ske.

Vänliga hälsningar
Frida

 
Ingen bild

Lollo

10 januari 2012 17:07

Hej!

Så roligt att läsa om dig och Titan! Jag gläds med dig åt era framgångar!

Kram
Lollo

Frida

10 januari 2012 18:03

Tack så mycket Lollo! :D

Han är en fantastisk häst, vilken personlighet och kämpaglöd! Du måste komma och hälsa på honom framöver. :)

Kram från Frida

 
Ingen bild

Viola

6 november 2011 22:48

Hej Frida, har du sålt Gloria?
Viola

Frida

7 november 2011 06:45

Hej Viola!

Nej då, Gloria går kvar här i hagen. :)

Vänliga hälsningar Frida

 
Ingen bild

Jeanette

6 juli 2011 00:38

Hej läste att du hade gjort manprov hos cecilia 2009 och gav linfröolja. Hur gick det sen med det?

Frida

7 juli 2011 10:31

Jo jag köpte linfröolja, men dessvärre är den oljan inte alls något vidare smaklig, inte för Titan i alla fall. Det var svårt att få honom att äta den, utan att dölja smaken i något.
Jag slutade att ge honom den eftersom det kändes svårt att dosera i tillräckligt hög mängd för att den skulle göra någon nytta.

Sedan dess har vi flyttat och jag hittade faktiskt dessa kvarvarande flaskor häromveckan. Nu när du påminde mig om linfröoljan, så ska jag se om det kan gå att blanda ut den i lite lusern, som åtminstone är bättre att ge än t ex havre, korn eller annat kraftoder.

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2022
>>>

Länkar

RSS


Skapa flashcards