Direktlänk till inlägg 25 januari 2014

Värd mer än 7000 kr

Av Frida - 25 januari 2014 23:52

Idag när Titan var tränsad i ridhuset hade han ett så värdigt uttryck i sina ögon att han faktiskt såg ut att vara mer värd än de där 7000 kr vi köpte honom för 2003. :-) Han hade ett visst nobelt uttryck över sig som inte är helt lätt att beskriva. Jag tror hans uppsyn har att göra med den mentala utvecklingsnivå han har nått till.

Idag satte jag upp Erik på Titan för att jag skulle kunna jobba Titan från marken och ha överblick på hur han rörde sig. Titan är inte helt lätt att rida men jag är van vid honom och försökte förklara för Erik hur han skulle göra och vad han skulle känna efter.

Erik fick börja med att skritta fram Titan så att Titan klev på med stora, avslappnade kliv och röra sig genom hela kroppen. Titan rörde sig bra, jag var nöjd med hans skrittt. Erik fick sedan be Titan att trava på i friskt tempo men inte överilat. De fick komma in på en volt och där fick Erik samla Titan för sits och ben och därefter länga fram igen. Fatta en galopp och försöka bibehålla den och därefter ner till skritt igen. Sedan fick Erik skritta Titan på volten medan jag lätt, lätt toucherade Titan för att få honom att vinkla sina leder bak. Erik fick även ta ut Titan på fyrkantspåret för att vi skulle göra samma sak där. Titan blir lite spänd och får lite bråttom. Det är svårt för honom att gå i ett lägre tempo men bibehålla samma takt. Från skritt komma upp i trav i lågt tempo. Titan gjorde några riktigt fina övergångar från samlad skritt till halva steg och fram i ren trav efter det. Om de halva stegen är korrekta smyger hästen lätt och fint fram i trav eftersom de halva stegen då är i ren travtakt och hästen inte hänger på bogen. När det inte blir bra känns det stötigt i sadeln. Erik märkte skillnad på när det var bra och när det inte var bra.

Sist satt jag upp på Titan och red honom på volten i trav och samlade honom bakifrån. Jag behövde inte ta särdeles mycket i tyglarna utan hade en mycket mjuk kontakt och Titan svarade jättefint på min sits. :-)
På slutet red jag en bit innanför långsidan på ridhuset och enligt Erik såg man en tydlig tendens till ett vil i steget. Det kändes väldigt mjukt och fint, så där avbröt jag och hoppade av Titan. Han fick som vanligt mycket beröm och uppmuntran både under och efter passet! Titan såg nu verkligen ut att vara mycket mer värd än 7000 kr! :-)

Erik fick stretcha Titan och sedan åkte vi hem.

 
 
Stina

Stina

27 januari 2014 12:06

Kan du inte tipsa lite om specifika övningar man kan göra? Rider skolor på rakt och böjt spår, öppna till förvänd sluta på långsidan och sluta till sluta på medellinjen i skritt och trav, testar lite i galopp. Min fantasi börjar ta slut :-)

http://stinamarkan.se/blogg

Frida

27 januari 2014 16:07

Javisst Stina, det ska jag göra! :-) Jag tror jag har skrivit om lite mer övningar för länge sedan, men det är dags igen, även för min egen del. Det är lätt att man blir inkörd på några få övningar och så fastnar man lätt i samma gamla hjulspår så att säga. ;-)

Jag skriver ett separat inlägg om övningar jag tycker är bra att använda sig av. Tack för förslaget! :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 10 april 2022 19:01

Det är åtta år sedan jag senast skrev på denna blogg. Jag skaffade en egen hemsida och bloggade vidare på den ett tag, men nu skriver jag ett inlägg här igen. Jag funderar på att lägga ner hemsidan då jag känner att den har tjänat ut sin roll. Jag hi...

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Länkar

RSS


Träna glosor med Ovido