Alla inlägg den 25 januari 2014

Av Frida - 25 januari 2014 23:52

Idag när Titan var tränsad i ridhuset hade han ett så värdigt uttryck i sina ögon att han faktiskt såg ut att vara mer värd än de där 7000 kr vi köpte honom för 2003. :-) Han hade ett visst nobelt uttryck över sig som inte är helt lätt att beskriva. Jag tror hans uppsyn har att göra med den mentala utvecklingsnivå han har nått till.

Idag satte jag upp Erik på Titan för att jag skulle kunna jobba Titan från marken och ha överblick på hur han rörde sig. Titan är inte helt lätt att rida men jag är van vid honom och försökte förklara för Erik hur han skulle göra och vad han skulle känna efter.

Erik fick börja med att skritta fram Titan så att Titan klev på med stora, avslappnade kliv och röra sig genom hela kroppen. Titan rörde sig bra, jag var nöjd med hans skrittt. Erik fick sedan be Titan att trava på i friskt tempo men inte överilat. De fick komma in på en volt och där fick Erik samla Titan för sits och ben och därefter länga fram igen. Fatta en galopp och försöka bibehålla den och därefter ner till skritt igen. Sedan fick Erik skritta Titan på volten medan jag lätt, lätt toucherade Titan för att få honom att vinkla sina leder bak. Erik fick även ta ut Titan på fyrkantspåret för att vi skulle göra samma sak där. Titan blir lite spänd och får lite bråttom. Det är svårt för honom att gå i ett lägre tempo men bibehålla samma takt. Från skritt komma upp i trav i lågt tempo. Titan gjorde några riktigt fina övergångar från samlad skritt till halva steg och fram i ren trav efter det. Om de halva stegen är korrekta smyger hästen lätt och fint fram i trav eftersom de halva stegen då är i ren travtakt och hästen inte hänger på bogen. När det inte blir bra känns det stötigt i sadeln. Erik märkte skillnad på när det var bra och när det inte var bra.

Sist satt jag upp på Titan och red honom på volten i trav och samlade honom bakifrån. Jag behövde inte ta särdeles mycket i tyglarna utan hade en mycket mjuk kontakt och Titan svarade jättefint på min sits. :-)
På slutet red jag en bit innanför långsidan på ridhuset och enligt Erik såg man en tydlig tendens till ett vil i steget. Det kändes väldigt mjukt och fint, så där avbröt jag och hoppade av Titan. Han fick som vanligt mycket beröm och uppmuntran både under och efter passet! Titan såg nu verkligen ut att vara mycket mer värd än 7000 kr! :-)

Erik fick stretcha Titan och sedan åkte vi hem.

Av Frida - 25 januari 2014 18:06

Är du intresserad av akademisk ridkonst? Jag kommer under 2014 utöka min träningsverksamhet i akademisk ridkonst och erbjuder halv- hel- och flerdagskurser.

* 1/2 dagskurs: Grundpris 1800 kr (inkluderar 6st 30min lektioner). Ingen teori. 
* 1-dagskurs: Grundpris 3600 kr (inkluderar 12st 30min lektioner). 2 x 30min teoripass. 
* 1 1/2-dagskurs: Grundpris 5400 kr (inkluderar 18st 30min lektioner). 4 x 30min teoripass.

Om jag kommer ut till er för kurser justeras priset beroende på avstånd. Tag gärna kontakt med mig så kan vi säkert komma fram till något som passar.

Välkommen att höra av dig!
Frida Källgren 
www.akademiskridkonst.se 
info@akademiskridkonst.se

Av Frida - 25 januari 2014 07:34

Jag har börjat läsa Reflections on Equstrian Art av Nuno Oliveira och den är mycket intressant tycker jag! Inte så tjock bok, men mycket beaktningsvärd information. Bl a skriver Nuno om olika typer av hästar, både till kropp och sinne. Jag blev därför nyfiken på att läsa lite mer om biomekanik och plockade därför fram Hästen i rörelse av Gillian Higgins igår kväll och bläddrade i liteinnan jag somnade . Nu på morgonen tog jag upp den igen. Det finns mycket och lättförståelig information om hur olika delar i hästens kropp samverkar i rörelse. Jag rekommenderar boken starkt! :-)

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Länkar

RSS


Skapa flashcards