Direktlänk till inlägg 14 januari 2014

En mycket fin trav

Av Frida - 14 januari 2014 00:12

Idag blev klockan halv nio på kvällen innan vi hade lastat Titan och var på väg till ridhuset.

Efter lite framskrittning med Titan när Erik krattade ridbanan närmast sargen längs ena långsidan tog jag upp tyglarna och så började vi gå igenom skritten. Titan var mycket pigg och framåt, kanske gör kylan sitt till?
Jag red på kandar idag med stången i en hand, det kändes bäst så idag. Själv hade jag termobyxor och termostövlar på mig vilket gjorde att jag knappt fick in tårna i stigbyglarna. Dessutom så klart termojacka och termohandskar. Lite klumpig kände jag mig där på hästryggen.
Jag koncentrerade mig på att sitta mitt över Titan och framförallt inte tynga ner hans högersida. Det är lurigt för jag får samtidigt passa mig för att hamna på yttersidan i höger varv. Jag vill ha Titan lätt på handen dvs att han kliver på bakifrån utan att lägga tyngd i handen.
Titan kändes fin men tyglarna trasslade i handskarna så jag tog snart av mig handskarna och tänkte att jag väl fick frysa då. Det blev mycket smidigare utan handskar och jag kunde slappna av bättre.

Jag bad Titan skritta samlat på volten och spåra. Jag höll mig på en större 8-volt men jag red inte över i andra volten var gång jag passerade mitten utan lite då och då. Lite sluta i vänster varv och öppna i höger varv. Titan var mycket energisk och framåt så vi gick över till trav i en övergång som blev ganska fin. Titan fick trava samlat i volten och sträcka ut framåt lite då och då men mest bad jag honom om att hålla tempot nere och bibehålla takten.
Titan gjorde en riktigt fin och koncentrerad travpiruett åt vänster som annars kan vara svårt att få centrerad. Det kändes som om Titan kunde röra sig hur länge som helst i trav. :)


På slutet av passet red jag Titan framåt i trav med mitt bäcken vinklat framåt. Jag vinklade om mitt bäcken, tippade det bakåt och tog med min kropps tyngdpunkt bakåt. Jag kände då hur Titan tydligt svarade med att minska framåt och följa med uppåt med lyft i bogarna. Spöet höll jag i neutralposition, men ändrade det och höll det ovanför Titans bäcken utan att lägga an det, då fick Titan en väldigt trevlig samlad trav med mycket rundhet i rörelsen. Bogarna kom upp och jag kände hur hans bakben mjukt svingade framåt. Jag har ju aldrig ridit en korrekt passage så det är svårt att veta, men det kändes som sådan. :) Erik tyckte att det såg väldigt fint ut från marken. En sådan trav skulle jag vilja att Titan visade för Bent någon gång. :)

Eftersom det kändes så bra bad jag Titan sakta av och där hoppade jag av honom på en gång med massor av beröm och klapp. :) Titan hängde ut snoppen, som han brukar göra när han är tillfreds och han såg faktiskt nöjd ut också så jag tror att han kände sig som han såg ut. :)

Passet blev kort. Inte mer än 20 minuter tror jag men det kändes som om det var högkvalitativa minuter.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Av Frida - 25 augusti 2014 14:21


Distinguido blir tryggare och lugnare för varje träningspass. :-) Han mig också oftast gnäggande och hummande i hagen när jag kommer för att hämta honom, det är en härlig syn. :-) När jag nu borstar honom slappnar han också av mer och mer, han stå...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se