Alla inlägg den 8 april 2009

Av Frida - 8 april 2009 21:58

Länge och väl, för att inte säga under åratal, har Erik och jag velat ha en hästtransport som vi kan köra båda hästarna i samtidigt. När det nu på Blocket för några veckor sedan dök upp en Boj Bravo 225SEH blev längtan än större. Vi beslöt oss för att åka och titta på hästtransporten och samtidigt passa på att göra ett besök i Boj-fabriken i Klippan.


Sagt och gjort, i tisdags åkte vi hemifrån 05.40 för att vid 11-tiden vara framme i Klippan. Vi fick en bra visning i hallen där de bygger ihop nya Boj-transporter, det var väldigt imponerande att se.


Efter en titten i bygghallen fick vi skåda en något annorlunda hästtransport ute på gården. En rosa Christ med en totalvikt på 2700 kg! För all del, den lastade 1700 kg ungefär, men en rosa hästtransport..? Njae, trots det ganska låga priset (51tusen för en-08) så var vi inte intresserade. Vi for istället vidare för att titta på Bojen som vi sett på annons.


Vad annat kan man säga, än att köp blev det?


Idag var det dags att låta hästarna åka i transporten för första gången, då vi skulle åka för att låta vaccinera dem.

Hästtransporten har kombiläm, så man kan välja om man vill ha step up eller ramp. Vi valde att lasta dem med ramp eftersom det är vad vi alltid har gjort förut. Titan var den som först fick kliva på. Han var lite tveksam i början, undrade om det verkligen var rätt, men efter några sekunder stod han lugnt inne på vänster sida. Han brummade sedan lite för att liksom locka på Perla som fortfarande stod kvar utanför. Då det var dags för Perla att kliva på gick hon så snällt in. Det är skönt med lättlastade hästar! :)


Allt gick väl, och hästarna verkade nöjda med att ha varandras sällskap under åkturen. Vi är mycket nöjda med vårat inköp, men nu börjar förstås nästa idé att ta form, och det är att skaffa ett kameraövervakningssystem till hästtransporten. Även fastän hästarna står snällt och lugnt, så känns det skönt att kunna se vad som händer, OM något skulle hända.


Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Länkar

RSS


Skapa flashcards