Alla inlägg den 4 april 2009

Av Frida - 4 april 2009 21:16

Idag gjorde Erik och jag lite arbete vid handen med Perla och Titan. Istället för hackamooret som jag har haft på uteritterna, hade jag idag ett tredelat bett med lösa ringar. Titan tyckte väl att det var sådär kul att få ett bett i munnen, han har aldrig varit särskilt förtjust i det. Till råga på det hade jag en remontnosgrimma på honom, jag som sällan brukar nosgrimma på hästarna. Nåväl, idag fick han ha det på sig eftersom det var länge sedan han hade bett.

Jag hade ett kortare dressyrspö i handen och det fick fart på herr Titan. Förr om åren när jag jobbade honom en del vid marken och skulle börja med travfattningarna, tog jag hjälp av spöet för att få honom att lyfta inner bak samtidigt med ytter fram. Framåtbjudning fanns där idag, med eller utan spö vid sidan. Till en början kändes öppnan lite väl tung, men det kommer väl med tiden. Dessutom tränade vi i hagen som var både mjuk, ojämn och sluttande så förutsättningarna var väl inte de bästa. Hur som helst var Titan duktig ändå, öppna, sluta, förvänd sluta gick fint av det lilla jag bad om. Visst har vi haft mycket bättre dagar, men nu med så långt uppehåll mellan varven får man nöja sig med det lilla.

Erik provade att jobba Titan lite vid handen och han tyckte också han kändes fin. Sist av allt satt jag upp på Titan en kort liten stund och kände på rörelserna uppsuttet, lite diagonalsluta och lite bakdelsvändningar samt på slutet lite trav i båda varven. Idag fick han till sådär riktigt mjuk fin trav som det är så lätt att sitta i. Bakbenen vinklades fint och han kändes väldigt härlig!


Erik jobbade Perla vid handen och hon såg fin ut från min plats där jag satt på en sten i hagen. Framåt-nedåtsökningen finns där, men hon har lite svårt att hitta slutan i ena varvet, hon trampar lätt tillbaka med bakbenet istället för att kliva inunder sig. Trots allt har hon så mycket lättare för sig att röra sig smidigt, än vad Titan har, så hon kommer säkert att bli en mycket fin ridhäst när hon får mer träning!

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Länkar

RSS


Skapa flashcards