Direktlänk till inlägg 29 oktober 2012

Den vilda hästen börjar bli mindre vild

Av Frida - 29 oktober 2012 17:04

Lyckligtvis går det framåt med Distinguidos vana med människor. Nu går det bättre att hämta honom i hagen, men han är mycket reserverad av sig. Titan och han går tillsammans, och Disto verkar uppskatta Titans sällskap mycket! De leker tillsammans och ser förnöjsamma ut. :)


Gloria har jag börjat sitta på när Erik longerar. Först började vi med att Erik gick framför Gloria, men nu har han även kunnat gå i longeringsposition. Gloria säger inte mycket om det hela när jag väl sitter på henne, men just när jag har börjat klänga på henne och befinna mig på hennes rygg, blir hon lite konfunderad och undrar vad som står på. Jag tror inte att det kommer vara några problem att ganska snart rida ut på henne.

 

Eftersom Gloria verkar vara en LBI, så bjuder hon bättre när hon får gå på raka spår. Jag tror inte att hon kommer digga ridbanan så där jättemycket, utan hon kommer förmodligen trivas bäst som en allroundhäst, göra lite av varje, men promenader ute tror jag kommer vara hennes favorit. Det lutar åt att vi försöker finna en ny ägare till Gloria, en som inte har som främsta ambition att träna dressyr på ridbana.


Titan tränar jag lite då och då. Nu senaste gångerna har jag ridit honom och det verkar han tycka är okej. Han har lite strul med sitt vänster bak, och att rida i varmfodrade gummistövlar (jag fryser och vill inte bli blöt) då är ingen hit, det blir lite för mjukt, inte tillräckligt tydligt motstånd för en häst som Titan.

Jag känner i vänster tygel att han inte riktigt sträcker inunder sig vänster bak, att han skjuter på mer med det bakbenet. När jag ber om mer bärkraft är det svårt för mig att vara tydlig nog och vara obekväm nog för att Titan ska följa hjälpen.

Nåväl, han känns relativt mjuk och smidig i alla fall. Öppna i höger varv är inga problem, men däremot i vänster varv blir det jobbigare ja. Jag får försöka sätta på mig lite stadigare skor/stövlar så går det kanske bättre.

Vi har jobbag lite med galoppen också, lekt lite. Galopperat i serpentinbågar över ridbanan och stannat upp och tagit ny galopp på medellinjen. Titan anstränger sig. Om han hade en bättre kropp, är jag säker på att han skulle kunna utföra mycket, mycket mer!

Till skillnad från Gloria som har en smidig kropp, men ett sinne som stundtals är lite egensinnigt. Gloria har lätt för sig i kroppen, men svårt i sinnet. Titan vill i sinnet, men har svårt för sig i kroppen och då tar det emot.


Perla red jag ut på häromdagen. Hon är mycket mer taggad på ridbanan, det är ett som är säkert. Ute är hon... lite mer modest. Hon hetsar inte upp sig över så mycket, knatar på i det tempo jag ber om, även fast hon gillar fart och fläkt! :)

Jag får se om jag kommer till att rida på Perla på ridbanan också. Hitintills har jag tränat mycket från marken med henne och det är roligt, för då slipper jag tillföra mina eventuella snedheter på henne. Utan ryttare är hästens egna snedheter tydligare och man kan jobba med dem i lugn och ro, utan att bekymra sig för om det är en själv som är orsaken gällande viktfördelning på deras ryggar åtminstone. Sedan tror jag att jag är ganska lika i höger och vänster varv när jag longerar.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 10 april 2022 19:01

Det är åtta år sedan jag senast skrev på denna blogg. Jag skaffade en egen hemsida och bloggade vidare på den ett tag, men nu skriver jag ett inlägg här igen. Jag funderar på att lägga ner hemsidan då jag känner att den har tjänat ut sin roll. Jag hi...

Av Frida - 11 september 2014 13:25

Efter många år på först bloggagratis och under senare år på bloggplatsen så har jag bestämt mig för att flytta bloggen. Jag saknar många funktioner här på bloggplatsen och det är vad som gjort att jag bestämt mig för flytten. Numera ligger min blogg ...

Av Frida - 31 augusti 2014 18:07

Titan och Perla har fått stå lite åt sidan nu när vi har fokuserat på att förbereda Distinguido inför att åka transport och vara med på kurs. Idag längtade jag dock efter att rida Perla, så det blev hon som fick komma ut först. :-)   Då jag inte ...

Av Frida - 28 augusti 2014 21:52


Idag fick Erik en avbokning mitt på dagen, så han kom hem och vi åt lunch tillsammans. Efteråt gick vi ut och tränade Distinguido. Idag fortsatte jag träningen med slutan och nu verkar det som att Disto har förstått kombinationerna av hjälperna f...

Av Frida - 28 augusti 2014 16:04


Nu har det åter igen varit dags för ridsport på TV. I år har jag inte brytt mig om att ens titta på sändningarna, för jag vet att jag mest skulle sitta och bli besviken. Dressyren är inte dressyr i mina ögon, de flesta ryttare har hårt, hårt åtdragna...

Presentation


Välkommen till min blogg, som tillhör min hemsida www.akademiskridkonst.se. Här skriver jag mest om Akademisk Ridkonst och hästträning.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Länkar

RSS


Träna glosor med Ovido